BRAVE NEW YOU, BREAK THE HATE!

BNY

Onlinekampanjen #MyInclusiveEurope startar officiellt: följ våra ungdomsaktioner runt om i Europa.

Vi litar kanske inte på människor längre, men vi litar på allt som skrivs online. Den processen leder ofta till främlingsfientlighet, nationalism, hets mot folkgrupp, homofobi och misogyni, i stället för rättvisa och solidaritet.

Med denna vetskap, har vi lanserat den internationella onlinekampanjen #MyInclusiveEurope: 50 ungdomar från tio länder (Belgien, Estland, Tyskland, Grekland, Italien, Makedonien, Portugal, Slovakien, Slovenien och Sverige) kallas för att diskutera och dela sina erfarenheter om hets mot folkgrupp (hatbrott) för att tillsammans bygga alternativa berättelser. Vårt mål är att ge dessa unga människor möjlighet att bli samhällsledare, att identifiera och dekonstruera hatfyllda narrativ och berättelser till att skapa mer inkluderande berättelser för sina Communitys. 

Med #MyInclusiveEurope kommer vi att sprida våra aktioner, erfarenheter och resultat runt om i Europa och dela en uppsättning inspirerande historier och metoder för att motivera andra ungdomar och utsatta områden.

 

Brave New YOU - Reloaded erbjuder processer för dels kapacitetsuppbyggnad, lokala och internationella aktiviteter och ungdomsutbyte om dekonstruktion av stereotyper och utarbetande av politiska förslag för ett mer inkluderande Europa. På så sätt blir ungdomar som riskerar att utestängas huvudaktörer på europeisk nivå och i deras samhällen.

 

Brave New YOU - Reloaded finansieras av Erasmus + -programmet för Europeiska unionen för utbildning, ungdom och idrott (2014-2020). Det samlar 11 partners från tio länder runt om i Europa med kompetens att arbeta med olika grupper av ungdomar från missgynnade och marginaliserade områden. På lång sikt syftar projektet till att säkerställa en mekanism för